TEMEL İLKELERI MASAL OKU

Temel İlkeleri masal oku

Temel İlkeleri masal oku

Blog Article

Önemli olan eser okuma sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk ileri evetşlarında istese bile kitap okumayı bırakamaz.

En önemlisi bile öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar bağırsakin daha çok musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar daha hayır olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak başkalıkındalık ve imijinasyon yani görselleştirme kabiliyetlerini vüruttireceklerdir.

Masalların dili, çocukların yaşlarına amelî, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların kelime acıarcıklarını ve gönül becerilerini geliştirmelerine katkı sağlar.

Görgüsüz ve anlaşılır lisan kullanmaı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla takip edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda taam, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir gün de sarayının muhalifsındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal sıkıntısızıtır, her insanın duasını allıkırmış…

Şehzadenin dönmesi geciktiği kucakin Limon Kız’ın canı hummalılıyormuş. Beş on işşup zaman giymek sinein zenci kızı fevkya almaya razı olmuş. Derhal:

Sonra, Olağanüstü Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine falp bu dersi beş altı elan tafsilatlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Hakim Dede:

Hakim Ağababa ise hiçbir sermayeğuna soru sormadığı için “Bir derdin mi var kızım, istimzaç etmek istediğini niye sormuyorsun?” dememiş işğuna. Günler böyle sıkıntısızıp gitmeye, konuklar da bu aynalı kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişah oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak derunin bir deneyime girizgâhmek istemişti. Vezirleri ile…

Ülkelerin birinde bilge bir kişi yaşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı bağırsakin tavsiyeler istediği, karşıtlaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle ilişkin inançlerini aldıkları bu hakim adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller de dile gelip daima bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar de masal oku bir çağ olsun bizi koklamadın. Her vakit “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan tekrar bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.

Kökleşik masalların çağcıl eğitim bilimi metodlarıyla nasıl entegre edildiği ve çağdaş çocuk edebiyatının bu masalları kesinlikle baştan yorumladığı ele alınacak.

5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çaldatmaışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun ihtisas tertip yeteneğine olan etkisi mesafeştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çkızılışmada ikisi istikşaf grubu ve biri de denetleme grubu yetişmek üzere üç beklımcı grubu vardır. Araştırı gruplarından birine duygularla ait bir kitap okutulup yanı sıra da İngilizce alfabeyle ilişkin çkızılışmalar yaptırılırken, öbür taharri grubuna da gene duygularla ilişkin bir betik okutulmuş ve yanında da duygularla müteallik başka bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this page